De Wijthmenerplas is een recreatiegebied ten oosten van Zwolle genoemd naar het gelijknamige naastgelegen dorp. De recreatieplas is in 1970 ontstaan door zandwinning ten behoeve van dijken en wegenbouw. Tegenwoordig is het in de omgeving een bekend recreatiegebied met een mooie omgeving die wordt gebruikt voor activiteiten als zwemmen, zonnen, surfen, duiken, vissen, wandelen etc.

 

Sinds 2011 doet het recreatiegebied jaarlijks dienst als parcours voor de "Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop". 

 

De start en finish van de Wijthmenerplasloop zijn bij het Kulturhus in Wijthmen. Het sportcomplex op steenworp afstand van de Wijthmenerplas. De route voert hoofdzakelijk langs de Wijthemerplas

 

Hieronder is een plattegrond weergeven van de beide routes. Een ronde om de Wijthmenerplas is 5 kilometer. Het parcours van de kidsrun is uitgezet in de directe omgeving van het Kulturhus. 

 

 

Plattegrond AA Drink Kidsrun (2.5 km)

De loop start naast het Kultuurhus en de kinderen lopen eerst een ronde lnksom om de voetbalvelden van vv Wijthmen. Daarna worden in het bosje achter de voetbalvelden 2 rondjes rechtsom gelopen zodat ze na 2500m weer bij de finish aankomen en hun welverdiende medaille uitgereikt krijgen.

 

 

 

 

Plattegrond Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop 5 kilometer (de 10km is twee ronden)

De lopers starten naast het Kulturhus en lopen linksaf via de weg richting Wijthmenerplas. Na ca 800m wordt linksaf geslagen richting de plas. Daarna een stukje gras, strand en via de paden rond de plas terug. Via het bosje achter de voetbalvelden komen de lopers weer bij de finish. De 5km lopers mogen stoppen, de 10km lopers mogen nog een ronde maken.

Vergeet vooral ook niet dat je starnummer tevens gebruikt wordt voor de verloting na afloop in de kantine!

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Starttijden

Start en finish:

Kulturhus Wijthmen

Erfgenamenweg 14, Wijthmen

info: franskerkum@gmail.com

 

Tijden:

Kidsrun 2,5 km   start 13:15 uur

5 en 10 km          start 14:00 uur

Wijthmenerplasloop © 2013 - 2022 alle rechten voorbehouden.