De Wijthmenerplas is een recreatiegebied ten oosten van Zwolle genoemd naar het gelijknamige naastgelegen dorp. De recreatieplas is in 1970 ontstaan door zandwinning ten behoeve van dijken en wegenbouw. Tegenwoordig is het in de omgeving een bekend recreatiegebied met een mooie omgeving die wordt gebruikt voor activiteiten als zwemmen, zonnen, surfen, duiken, vissen, wandelen etc.

 

Sinds 2011 doet het recreatiegebied jaarlijks dienst als parcours voor de "Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop". 

 

De start en finish van de Wijthmenerplasloop zijn bij het Kulturhus in Wijthmen. Het sportcomplex op steenworp afstand van de Wijthmenerplas. De route voert hoofdzakelijk over halfverharde schelpenpaden met hier en daar een stukje bospad. Gelijk na de start gaan de lopers de openbare weg op richting de Wijthmenerplas. Een klein gedeelte van de route gaat over een openbare asfaltweg, deze gaat al snel over in een pad door het bos naar de achterzijde van de Wijthmenerplas richting de golfbaan. De route om de plas heen bestaat uit een schelpenpaden die al slingerend langs de golfbaan loopt. Het laatste gedeelte bestaat voornamelijk uit een half verharde weg een bospad. De finish volgt na een ronde om het voetbalveld aan de voorzijde van het Kulturhus.  

 

Hieronder is een plattegrond weergeven van de route om de Wijthmenerplas. Een ronde om de Wijthmenerplas is 5 kilometer. Het parcours van de kidsrun is uitgezet in de directe omgeving van het Kulturhus. 

 

 

Plattegrond AA Drink Kidsrun (2.57 km)

 

 

Plattegrond Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop 5 kilometer (5.16 km)

 

 

Plattegrond Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop10 kilometer (10.00 km)

 

 

 

Starttijden

Start en finish:

Kulturhus Wijthmen

aan de Erfgenamenweg 14

 

Tijden:

Kidsrun 2,5 km   start 13:15 uur

5 en 10 km          start 14:00 uur

Wijthmenerplasloop © 2013 - 2022 alle rechten voorbehouden.